TJ Architekti

Rekonstrukce panelového bytu v Hodoníně

autor: Tomáš Jurák, Lukáš Svoboda
spoluautor: Zuzana Šarmanová, Pavel Bláha, Adam Michna
investor: Soukromý
užitná plocha: 76,7 m2
adresa: Hodonín, Cihlářská čtvrť
projekt: 04/2015
realizace: 2015

Návrh na rekonstrukci bytu v panelovém domě v Hodoníně. Byt s dispozicí 4+1 je tvořený poměrně malými a špatně využitelnými místnostmi. Cílem návrhu tedy bylo rozšířit vstupní část, koupelnu a propojit obývací pokoj s kuchyní.

Vstupní chodbě bytu dominuje velká vestavěná skříň zabírající celou jednu stěnu. Na chodbu navazuje zvětšená koupelna s oknem, dětský pokoj a obývací pokoj. Přístup do obývacího pokoje je přes velké posuvné dveře. Výrazným prvkem v obývacím pokoji je nábytková stěna s úložným prostorem, jejíž součástí jsou i dveře vedoucí do ložnice.

Materiálové řešení interiéru ctí přání investora na využití přírodní materiálů a barev. Celý interiér je laděný v kombinaci bílé a odstínů hnědé s dřevem. V obytném prostoru bude na exponovaných stěnách aplikována pohledová cementová stěrka, která sjednocuje obývací pokoj a kuchyni s jídelnou v ucelený prostor.