TJ Architekti

Minimalistický interiér bytu

autor: Tomáš Jurák
výtvarník: Václav Kočí
spoluautor: Veronika Kavková, Zuzana Šarmanová, Jan Vodička
fotografie: Zdeněk Porcal | STUDIO FLUSSER
projekt: 2015
realizace: 2016

Prostory jsou navrženy prioritně jako reprezentativní prostředí pro důležitá obchodní jednání. Ohnisko interiéru bylo vytvořeno plastickým výtvarným dílem od Václava Kočího realizované z materiálu Hi-Macs.

Nábytkové vybavení je z velké části řešeno na míru dle požadavků klientů. Návrhu a následné řemeslné výrobě neunikl ani stůl v pracovně nebo vestavěná vinotéka v obývacím pokoji.

Vertikální komunikaci zajišťují konzolové stupně z bílého betonu, "zakotvené" do plastického výtvarného umění. Na podlahu spodního společenského patra je využita bezespará polyuretanová stěrka, doplněná pnutým prosvětleným podhledem v celých plochách místností.