TJ Architekti

Interiér vstupních prostor hotelu Holiday Inn Brno

autor: Tomáš Jurák
výtvarník: Václav Kočí
spoluautor: Zuzana Juráková, Andrea Chroustová, Adam Michna, Valentýna Uřídilová
adresa: Křížkovského 20, 60300 Brno
projekt: 2016

Návrh spočívá v celkovém propojení a možnosti větší variability současných prostorů. Původně oddělené provozy jsou nově situovány v těsném kontaktu. V některých případech se dokonce protínají. Návrh tak reflektuje různorodé potřeby hotelu při konání odlišných akcí. Možnost variabilního využití prostor zajištuje mobilní stěna mezi foyer a brasserií s lobby barem.

Reprezentativnost vstupních prostor, haly a recepce je podtržena originálně pojatou mobilní mříží pocházející z návrhu brněnského výtvarníka Václava Kočího. Mříže je možné vnímat jako soubor navzájem překrývajících se obrazů vytvářející velké množství kombinací vizuálnu.

Celé přízemí lze otevřít v jeden nepřerušený prostor pro pořádání velkých společenských akcí.