TJ Architekti

Interiér restaurace Grill bar, Hotel Voroněž, Brno

autor: Lukáš Svoboda, Tomáš Jurák
spoluautor: Jan Martinek, Pavel Bláha, Adam Michna
adresa: OREA Hotel Voroněž, Křížkovského 47, Brno 603 73
projekt: 07/2014

Stávající prostor Grill baru je přístupný z hlavního foyer hotelu a mobilními stěnami navazuje také na prostory dvou kongresových sálů. Funguje tak jako propojující prvek a multifunkční prostor, který zajišťuje gastronomický servis pro širokou škálu příležitostí - od běžného hotelového stravování, přes firemní rauty či veřejné akce na vysoké společenské úrovni.

Jednoduché a racionální uspořádání i střídmé materiálové řešení celého prostoru umožňují jeho univerzální využití. Prostor byl očištěn od nízkých podhledových kazet a pomocí početného rastru svítidel vizuálně rozjasněn.

Uplatňují se zde především tři základní materiály: přírodní dub, černý obklad HPL a světlá cementová stěrka. Výrazově se odlišuje „vložený“ objem baru a „livecooking“ kuchyně. Plastický laťovaný obklad (akcentovaný LED osvětlením) s bílým interiérem kontrastuje s plošnými dýhovanými obklady ostatních stěn. Příčný směr vzorování koberce navazuje na zmíněné laťování i směr nástupu z hlavního foyer a „vtahuje“ tak návštěvníky do interiéru.

Na stěně mezi barem a vstupem do kongresového sálu je počítáno s umístěním autorské malby na plátně. Použité dílo ve vizualizacích podléhá autorskému právu autora Petra Kvíčaly.